Kanatçı Dükkanı Açmanın Maliyeti ve Kazancı
Kanatçı dükkanı açmanın maliyeti restoran sektöründe yer almak isteyenler için oldukça karlı olan popüler meslekler arasında yer almaktadır. Tek bir ürün üzerine çalışmalar gerçekleştirildiğinde hem marka oluşturmak hem de kanatçı dükkanı maliyetlerini kontrollü olarak yönetmek mümkün hale gelmektedir.
Neden Kanatçı Dükkanı Açılmalıdır?
Oldukça fazla gıda seçeneği oluşturan restoranlar yerine tek bir ürün üzerine yoğunlaşmak hem işletme yönetimini kolaylaştırmakta hem de belirli bir alanda yoğunlaşarak kanatçı dükkanı adına marka olmak imkanını arttırmaktadır. Kanat, mangal keyfi için vazgeçilmez ürünler arasında yer almaktadır. Doğru lezzet ile sunulması halinde oldukça geniş bir müşteri kitlesi oluşturulabilmektedir.
Kanatçı Dükkanında Ürün Kalitesi
Kanatçı dükkanı açarken en önemli husus satılacak olan ürünün kalitesidir. Şoklanmış olan dondurulmuş biçimdeki kanatlar değil taze ve büyük boyutta olan kanatlar tercih edilmelidir. Bu sayede müşterilerin tüketmiş olduğu kanat gerçek bir et tadı sunacaktır. Aynı zamanda kanatçı dükkanı için özel bir sosu olmalıdır. Farklı sos tarifleri tecrübe edilerek lezzetli bir sos geliştirilmesi daha yararlı olacaktır.
Kanatçı Dükkanı Açma Aşamaları Nelerdir?
Pazar araştırmaları ve lokasyon seçimleri nasıl olmalıdır?
Rekabetin az olması en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. İnsanların rahat olabileceği bir lokasyon seçimi tercih edilmelidir. Bu sayede daha fazla kitlede müşteriye sahip olmak mümkün hale gelecektir.
İş planı ve konsept geliştirme türleri nelerdir?
İş planları detaylı olarak hazırlanmalıdır. İş planı belirlenmeli ve gerekli olan konsept hazırlanmalıdır.
Dükkan kiralama ve ruhsat alma işlemleri nasıldır?
Baca kullanımına uygun olan bir Kanatçı dükkanı edinmek gerekmektedir. Vergi levhası, itfaiye uygunluğu için rapor yanı sıra diğer gerekli olan belgeler edinilerek ruhsat alınması gerekmektedir.
Tadilat ve dekorasyon için gerekli olan ekipmanlar nelerdir?
Baca ve ocak için gerekli olan kurulumlar ve tadilatlar tamamlanmalıdır. Dekore işlemleri için müşterilerin ilgi odağı olacak olan rahat bir atmosferin oluşmasına özen gösterilmelidir.
Mutfak ekipmanları ve malzeme temini nasıl olmalıdır?
Mutfak için gerekli olan ekipmanlar ve malzemelerin eksiksiz olarak temin edilmesine özen gösterilmesi gerekmektedir. Popüler olan markalar ile çalışmalara devam etmek sürekli aynı kalitenin sunulmasına yardımcı olacaktır.
Personel eğitimi nasıl olmalıdır?
Personellerin hijyen ve müşteri ilişkileri konusunda eğitimli olması en önemli husus olmaktadır. Lezzetli kanatlar pişirmek kadar en iyi hizmetin sunulması da önem taşımaktadır.
Pazarlama ve tanıtım neden önemlidir?
İnternet ya da sosyal ağlar üzerinden aktif olarak tanıtımların yapılması önem taşımaktadır. Açılış günleri ya da özel etkinlikler düzenlenerek ilk müşteri ağı oluşturulabilmektedir.
Kanatçı Dükkanı Açmanın Maliyeti Nedir?
Kanatçı dükkanı açmanın maliyeti lokasyon, ebat, dekore gibi detaylara bağlı olarak farklılık göstermektedir. Fakat genel bir maliyet tablosu düzenlediğinde minimum ve maksimum detaylar aşağıdaki gibidir.
Dükkan kiralama ve ruhsat işlemleri: 25.000 – 50.000 TL
Tadilat ve dekore işlemleri: 20.000-50.000 TL
Mutfak ekipmanları ve mutfak malzemeleri: 15.000-20.000 TL
Personel, personel eğitim maliyeti: 10.000-20.000 TL
Pazarlama ve reklam: 5.000-10.000 TL
Kazanç ve Kar Oranı Nedir?
Kanatçı dükkanı işletme kar marjı yüksek meblağlarda olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen meslek dalları arasında yer almaktadır. 1 kg kanat ortalama olarak 21 adet kanat oluşur ve bir porsiyon için 7 adet kullanıldığında 1 kg kanat 3 porsiyon olacaktır. Bu sayede 1 kg kanat maliyeti 30 TL bir porsiyon maliyeti ise yaklaşık olarak 10 TL olacaktır. Bir porsiyon kanat 30 TL satıldığında %200 kar marjı ile çalışılmış olacaktır. Günlük olarak ise 2.000 TL ciro ile 1000 TL kar elde edebilir, müşteri memnuniyeti ile kar oranını arttırma imkanına sahip olabilirsiniz.