Börekçi Dükkanı Açmanın Maliyeti ve Kazancı

 Börekçi Dükkanı Açmanın Maliyeti ve Kazancı 

Börek dükkanı açmak son dönemlerin hem kazançlı hem de oldukça avantajlı meslek dalları arasında yer almaktadır. Kahvaltı kültürleri günden güne azalırken börekçi dükkanlarına olan rağbet ise bir o kadar artmış durumdadır. Bu sektörde yer almak ve börekçi dükkanı açma fikri için çok fazla çaba harcamaya gerek yoktur. Özellikle bayilik fuarları olmak üzere börekçi dükkanları analiz edildiğinde börekçi dükkanı açma fikri daha da uyumlu hale gelebilecektir. Börekçi bayiliği almak kolay olacak olan alternatifler arasında yer almaktadır. 


Börekçi Dükkanı Açma Süreci Nasıldır?

Börekçi dükkanı açmak için sermaye adeta yol haritasını belirleme süreci olmasından dolayı sermaye sıkıntısı yaşamayanlar börek yapma aşaması ile ilgilenmeden alıp satabilmektedir. Bu durumda işletme müşteri çekecek olan dekore stiline önem verilmesi gerekmektedir. Yatırım yapmak için gerekli olan sermaye varsa lokasyonun oldukça fazla önem taşıdığı asla unutulmamalıdır. Genel olarak çalışma alanlarının olduğu bölgelerde börekçi dükkanı açma alternatifleri değerlendirilmelidir. Yanı sıra hastaneler, iş merkezleri, duraklar bu tarz sirküle olan alanlarda temizlik ve hijyen şartları çerçevesinde başarılı bir işletme devam edebilmektedir. 

Börek Dükkanı Nasıl Açılır?

Yol haritasını belirleyecek olan ilk aşamanın sermaye olduğu unutulmamalıdır. Sermaye rakamı nasıl aynı zamanda ne tarzda bir börekçi açılacağını belirlemektedir. Lokasyon konusunda çok iyi durumda olan noktalarda börekçi dükkanı açma alternatifi kira maliyetini de arttıracağı göz önünde bulundurulmalıdır. 

Bu iş konusunda tecrübe olsa da olmasa da tüm detaylar analiz edilmeli ve araştırılmalıdır. Nihai hedefler ise iş planı içerisinde yer almalıdır. 

Mutfak alanı için havalandırma sistemi kurulabilecek dükkan olmasına özen gösterilmelidir. Bu şartları taşıyan ana cadde, yan cadde olmak üzere lokasyona uygun börekçi dükkanı açma imkanlarını karşılayan dükkanı temin etmek önemlidir. 

İlk yapılması gereken bir diğer işlem ise vergi levhası almaktır. Vergi levhası temin etmek için bir muhasebeci ile anlaşma sağlamak yeterlidir. Daha sonra ise 2 iş günü içerisinde vergi levhanız hazır olacaktır. 

Börekçi salonu açmak için tüm malzemeler temin edilmelidir. Mutfak ekipmanları ve salon bölümü için temin edilecek olan malzemeler için firmalardan destek alınabilmektedir. Alınan ürünleri ise mutlaka fatura ettirmeyi unutmamalısınız. 

Personel temin edilerek personellere mutlaka eğitimleri verilmelidir.

Dükkan iç tasarım ve dış tasarım, vitrin, tabela gibi detaylar hazırlandıktan sonra açılış işlemlerine başlanabilmektedir. 

Börekçi Dükkanı Açma Maliyeti 

Bir börekçi dükkanı açma maliyeti 500.000 TL ve 600.000 TL arasında farklılık göstermektedir. Bu maliyetler sınırlandırılabilirken kesinlikle herhangi bir üst limitinin bulunmadığı unutulmamalıdır. Alt limit ise börek yapımı ve dükkan açma konusunda işletmecinin dükkanı kurma bu konudaki yetisine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Börekçi firmalarından bayilik işlemi ile bayilik bedeli 600.000 TL ile börekçi  dükkanına sahip olabilirsiniz. 

Börekçi Dükkanı Kar Marjı 

Ürün çeşidinin fazla olmasından dolayı börekçi dükkanı açma alternatifinin kar marjı %50 bazında olması ve daha da artması mümkündür. Günlük olarak 5000 TL ciro yapan bir işletme kesinlikle aylık net kazanç olarak 80.000 TL altına düşmemektedir. 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu